Search Menu

Μπαίνουμε σε περίοδο εκλείψεων Ηλίου και Σελήνης

Κινέζικη αστρολογία 2022: Έρχεται η χρονιά της Τίγρης

Σημάδια πως κάποιος σου προκαλεί κακό και δεν το καταλαβαίνεις

Dark Light

Εκλείψεις Απριλίου – Μαΐου 2022: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Οι Ηλιακές εκλείψεις τείνουν να δημιουργούν περισσότερα γεγονότα, ενώ οι Σεληνιακές επηρεάζουν περισσότερο τον ψυχισμό ή τα συναισθήματα μας.

Συνήθως σε περίοδο εκλείψεων συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν το ρου της ζωής μας.

Ό,τι ξεκινάμε μέσα στις εκλείψεις έχει μια ρευστότητα, γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που μας οδηγεί στο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά τις ενάρξεις τις αφήνουμε μετά από κάποιες εβδομάδες. Αποφεύγουμε ακόμη στις ημέρες των εκλείψεων τη σύλληψη ενός παιδιού, έναν γάμο ή την υπογραφή μιας συμφωνίας. Ακόμη κι αν δεν μας επηρεάζουν άμεσα, επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας, τα μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, αλλά και τα τεκταινόμενα στον πλανήτη μας.

Οι εκλείψεις Απριλίου – Μαΐου 2022

Την άνοιξη του 2022 θα έχουμε δυο εκλείψεις, μια Ηλιακή και μια Σεληνιακή, που θα επηρεάσουν κυρίως τους εκπροσώπους της σταθερής ομάδας ζωδίων, δηλαδή τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτά τα ζώδια ή πλανήτες και σημαντικά σημεία (Μεσουράνημα, Δύση, Ναδίρ).

Έκλειψη Ηλίου – 30 Απριλίου Έκλειψη Ηλίου 30 ΑπριλίουΈκλειψη Ηλίου 30 Απριλίου - ορατότητα Μερική

ΜΗ ΟΡΑΤΗ από Ελλάδα

 • Ξεκινά (Ώρα Ελλάδος): 30 Απρ 21:45:19
 • Μέγιστο (Ώρα Ελλάδος): 30 Απρ 23:41:37
 • Τελειώνει (Ώρα Ελλάδος): 30 Απρ 01:37:56

16 Μαΐου

Έκλειψη Σελήνης 16 Μαΐου - ορατότητα

Έκλειψη Σελήνης – 16 Μαΐου – Έκλειψη Σελήνης 16 Μαΐου Ολική

ΟΡΑΤΗ από Ελλάδα μεταξύ 04:32 και 06:15

 • Ξεκινά (Ώρα Ελλάδος): 16 Μαι 04:32:05
  ΟΡΑΤΗ από Ελλάδα
 • Μέγιστο (Ώρα Ελλάδος):
  16 Μαι 07:11:28
  ΜΗ ΟΡΑΤΗ από Ελλάδα (κάτω από τον ορίζοντα)
 • Τελειώνει (Ώρα Ελλάδος):
  16 Μαι 09:50:49
  ΜΗ ΟΡΑΤΗ από Ελλάδα (κάτω από τον ορίζοντα)

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 30 Απριλίου 2022 στις 10 μοίρες του Ταύρου

Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο, στο ζώδιο της ύλης και της οικονομίας, θα είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό τον πλανήτη της επανάστασης, της εξέγερσης, της ελευθερίας, των ανατροπών, των ξαφνικών γεγονότων. Όταν συμμετέχει ο Ουρανός σε μια έκλειψη μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουμε ακραία μετεωρολογικά ή και γεωφυσικά φαινόμενα. Το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται με την οικονομία, τη γη, αλλά και τη γεωργία και την τροφή. Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρχει μια κατάσταση με προβλήματα στους τομείς αυτούς. Ο Ουρανός από την άλλη πλευρά είναι ο πλανήτης της αλήθειας και μπορεί να φέρει αποκαλύψεις και περισσότερο φως σε υποθέσεις που ήταν σκοτεινές. Η έκλειψη σχηματίζει θετική όψη εξαγώνου και με τον Άρη στους Ιχθύς και θα μας κάνει πιο πρόθυμους να αναλάβουμε δράση, πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε περισσότερη ελευθερία στη ζωή μας. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης που κυβερνά τον Ταύρο. Η Αφροδίτη στους Ιχθύς θα είναι σε ακριβείας σύνοδο με τον Δία τη μέρα της έκλειψης, ένας θετικός οιωνός φυσικά που μπορεί να αποσοβήσει κάποιες από τις πιο αρνητικές εκδηλώσεις της έκλειψης αυτής. Οι δυο πλανήτες Αφροδίτη και Δίας θεωρούνται ευεργέτες πλανήτες στην αστρολογία και η συνάντησή τους πάντα είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Κάποιες φορές όμως η σύνοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές κάθε είδους. Προσέξτε ιδιαίτερα με την οικονομική σας διαχείριση, αλλά και με την κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού, καθώς θα είμαστε όλοι πιο επιρρεπείς στο να χάσουμε το μέτρο. Αν είναι ορθή η ημερομηνία γέννησης του Προέδρου Πούτιν, η έκλειψη θα είναι ακριβώς απέναντι από τη γενέθλια θέση της Αφροδίτης του. Η Αφροδίτη αφορά τόσο τα χρήματα όσο και τη δημοφιλία και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να αλλάξει μέσα στο επόμενο εξάμηνο που θα επηρεάζουν οι εκλείψεις στους τομείς αυτούς.

Αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 8 έως τις 12 μοίρες των ζωδίων του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού ή του Υδροχόου επηρεάζεστε περισσότερο.

Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 16 Μαΐου 2022 στις 25 μοίρες του Σκορπιού

Με τις Ηλιακές εκλείψεις συνήθως κάτι καινούριο μπορεί να ξεκινήσει, ενώ οι Σεληνιακές εκλείψεις μπορεί να δείξουν το τέλος μιας κατάστασης. Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό της 16ης Μαΐου 2022 μπορεί να μας βοηθήσει να διώξουμε μια κακή συνήθεια ή να σπάσουμε το φαύλο κύκλο ενός μοτίβου συμπεριφοράς που ακολουθούμε. Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης μπορεί να μας κάνει πιο συναισθηματικούς και να αναμοχλεύσει τα συναισθήματα, τις μνήμες του παρελθόντος και την ψυχολογία μας. Το 2022 όλες οι εκλείψεις πραγματοποιούνται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, κάτι που δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με τις αξίες μας, τα θέματα των οικονομικών μας και μας βοηθούν να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Και με τη Σεληνιακή έκλειψη θα έχουμε την τάση για αλλαγές, αλλά μην ξεχνάτε ότι παράλληλα θα έχουμε και φαινομενικά ανάδρομη πορεία για τον Ερμή, οπότε περιμένετε μερικές εβδομάδες για τις νέες εκκινήσεις σας και πρακτικά μέχρι τις 3/6. Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι σύνθετη ως προς τις όψεις που δημιουργεί, καθώς σχηματίζει τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα και τον Άρη, εξάγωνο προς τον Πλούτωνα κι ένα βαρύ τετράγωνο με τον Κρόνο. Σε κάθε περίπτωση όμως, καθώς οι περισσότερες όψεις είναι αρμονικές, ό,τι κι αν προκύψει φαίνεται ότι μπορεί στο τέλος να αποβεί θετικό για την εξέλιξη μας.

Αν ο Ήλιος (το ζώδιο σας) ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες των σταθερών ζωδίων: Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου ή έχετε πλανήτες σε αυτές τις μοίρες, τότε θα επηρεαστείτε περισσότερο.

 • Κριοί και Ζυγοί οι εκλείψεις αυτές φέρνουν στο προσκήνιο θέματα ασφάλειας και οικονομικών. Θετικά μπορεί να πάρετε μια αύξηση, να κερδίσετε μια κληρονομιά ή ένα μπόνους και αρνητικά μπορεί να χάσετε μια πηγή εσόδων. Από την άλλη, μπορεί να αποφασίσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας και να κάνετε και κάποιες οικονομίες.
 • Ταύροι και Σκορπιοί οι εκλείψεις πραγματοποιούνται στα ζώδια σας και σας οδηγούν σε αλλαγές στη ζωή σας και περισσότερες εξελίξεις. Μπορεί να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση σας, στις σχέσεις σας. Μπορεί να αποφασίσετε έναν χωρισμό από μια σχέση ή μια συνεργασία ή να πάτε μια σχέση στο επόμενο στάδιο.
 • Δίδυμοι και Τοξότες οι εκλείψεις αφορούν στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και της δουλειάς. Μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας, να αρχίσετε να γυμνάζεστε περισσότερο ή μπορεί να θέλετε να τροποποιήσετε την καθημερινότητα της δουλειάς σας, ώστε να σας μένει περισσότερος χρόνος για σας. Κάποιοι μπορεί να έχετε και αλλαγές στον χώρο εργασίας.
 • Καρκίνοι και Αιγόκεροι οι εκλείψεις δεν είναι τόσο δύσκολες για τα δικά σας ζώδια. Μπορεί να είστε πιο κοινωνικοί το διάστημα αυτό, να κάνετε μια σειρά επαφών και διαπραγματεύσεων στα επαγγελματικά ή να αποκτήσετε περισσότερα χόμπι και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες με φίλους και συνεργάτες. Μπορεί να κάνετε πολλές γνωριμίες σε ερωτικό και φιλικό επίπεδο ή να ξεκόψετε από κάποιες σχέσεις που δεν θεωρείτε ότι πλέον αξίζει να είναι δίπλα σας.
 • Λέοντες και Υδροχόοι η οικογενειακή και η επαγγελματική σας ζωή θα σας απασχολήσουν περισσότερο και μπορεί να έχετε αλλαγές είτε στον χώρο του σπιτιού, π.χ. μια μετακόμιση, ή μια αλλαγή κατεύθυνσης της καριέρας σας. Μπορεί να πάρετε μια απόφαση να κάνετε στροφή 180 μοιρών και να δουλέψετε σε ένα εντελώς νέο αντικείμενο.
 • Παρθένοι και Ιχθύες οι εκλείψεις δεν είναι τόσο δύσκολες για τα δικά σας ζώδια και μάλλον θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τους ορίζοντες σας. Μπορεί να κάνετε πολλά ταξίδια, να μάθετε καινούρια πράγματα, να αποκτήσετε ενδιαφέρον για ένα νέο γνωστικό αντικείμενο, να ασχοληθείτε περισσότερο με το διαδίκτυο, το γράψιμο, την επικοινωνία ή να κάνετε μια δουλειά που έχει ως βάση την επικοινωνία.

με πληροφορίες από asibiliou.gr

Τι προβλέπει ο Κώστας Λεφάκης για την Ηλιακή Έκλειψη

Σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη η επόμενη εβδομάδα του Πάσχα θα έχει απρόσμενες εξελίξεις.

Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 θα αναστατώσει τα περισσότερα ζώδια.

Κριός

Η ένταση συνεχίζεται με άλλη μορφή και το βάρος της προσοχής σας μεταφέρεται στην οικονομική σας διαχείριση. Εν τω μεταξύ οι προσωπικές σας σχέσεις συνεχίζουν να περνούν δοκιμασίες και σκληρές εξετάσεις. Όσοι έχετε επηρεαστεί επαγγελματικά συνεχίστε να προσέχετε τις εξελίξεις εξασφαλίζοντας την άμυνα και την διαδικασία της δικής σας επιβίωσης. Συναισθηματικά περνάτε σε ένα καινούργιο στάδιο όπου εδώ θα φανεί το πόσο αντέχει μια σχέση ή το ενδεχόμενο του τέλους εκείνης που αδυνατεί πλέον να προχωρήσει.

Ταύρος

Η περίοδος είναι ενδιαφέρουσα αλλά εξουθενωτική. Οι εκκρεμότητες δεν σταματούν και οι καθυστερήσεις συνεχίζονται. Το άγχος για την οικονομική σας κατάσταση φουντώνει και το μόνο που σας μένει είναι να φιλοσοφήσετε το όλο κλίμα που επικρατεί και να απεξαρτηθείτε από ασύμφορες συνήθειες. Στις σχέσεις σας ακολουθήστε την τακτική της συνθηκολόγησης ή απομακρυνθείτε από εκείνους που δεν μπορείτε να ανεχτείτε ή που δεν μπορούν εκείνοι να σας καταλάβουν. Ερωτικά υπάρχουν συγκινήσεις ή περιστασιακές ευχαριστήσεις.

Δίδυμοι

Τα γεγονότα διαδέχονται γρήγορα το ένα το άλλο, οι εξελίξεις πληθαίνουν, αλλά δεν διαμορφώνεται ακόμα η σταθερότητα που θα θέλατε. Οφείλετε να είστε λίγο πιο ελισσόμενοι σε συζητήσεις κοινωνικής φύσεως ή σε συναλλαγές οικονομικές. Η εργασία δείχνει ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα θα σας απασχολήσει. Ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο και δεν μπορείτε να αγνοήσετε τα αιτήματα των άλλων και τα προβλήματα τους που συνεχώς θα σας απασχολούν. Έχετε τον τρόπο να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις τρέχουσες καταστάσεις.

Καρκίνος

Τα πράγματα είναι ακόμα έντονα για ένα διάστημα και εσείς καλείστε να είστε προσεκτικοί στο οικογενειακό και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Το ένα θα επηρεάσει το άλλο και δεν θα λείψουν οι αντιθέσεις εκείνες που θα σας βρουν ανάμεσα σε αντικρουόμενα ρεύματα. Θα μπορέσετε όμως να διατηρήσετε τις βασικές ισορροπίες και να αποφύγετε τα δυσκολότερα. Συναισθηματικά μην γίνεστε εριστικοί όσο και αν χάνετε το δίκιο σας στην διαπροσωπική σας σχέση με τον άνθρωπο που σας αφορά. Θυμηθείτε ότι ζείτε μια εμπόλεμη εποχή.

Λέων

Για εσάς οι μέρες αυτές έχουν περισσότερες πιθανότητες μετακινήσεων, ψυχαγωγίας και ευχάριστων συναντήσεων. Ο χαρακτήρας τους σας ταιριάζει, οι πλανητικές επιρροές εξυπηρετούν την πραγματοποίηση των σχεδίων σας και οι εντυπώσεις τόσο που θα δώσετε αλλά και που θα εισπράξετε θα είναι ευχάριστες στην πλειονότητα τους. Βέβαια δεν θα λείψουν κάποιες φάσεις αγγαρείας και ταλαιπωρίας που γρήγορα όμως θα τις ξεπεράσετε. Ο βασικός κίνδυνος είναι να χαλάσετε περισσότερα χρήματα από όσα είχατε υπολογίσει και εδώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παρθένος

Οι μέρες αυτές έχουν αρκετές αντιξοότητες και η κατάσταση είναι νευρική και η καθημερινότητα κουραστική. Φροντίστε να έχετε καλύψει τις βασικές σας υποχρεώσεις, υπολογίστε ότι οι καθυστερήσεις υποχωρούν τις επόμενες μέρες και ότι γίνεται περισσότερο εφικτή η πραγματοποίηση των σχεδίων σας. Ανταποκριθείτε σωστά στις κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Συναισθηματικά αλλάζει αισθητά το κλίμα, καλό όμως θα είναι να μην πάρετε θέση ούτε καταφατική αλλά και ούτε αντιδραστική. Κάντε όμως κάποιες υποχωρήσεις για την συνέχιση της σχέσης σας.

Ζυγός

Ο επεισοδιακός χαρακτήρας των ημερών συνεχίζεται. Οι σχέσεις σας είναι επεισοδιακές αλλά παράλληλα και αποκαλυπτικές. Τουλάχιστον θα ξέρετε την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε. Δυστυχώς με το οικονομικό συνεχίζετε να έχετε άγχη και δεν μένει παρά να αναθεωρήσετε συνήθειες και να περιορίσετε έξοδα παράστασης. Άλλωστε σαν ζώδιο του αέρα μπορείτε να κάνετε ευκολότερα την υπέρβαση από αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα και να προσαρμοστείτε σε ένα νέο κλίμα που θα έχει λιγότερο κόστος.

Σκορπιός

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην αισθηματική ζώνη. Το κλίμα αρχίζει να αλλάζει και κάποιες καταστάσεις διαφαίνονται λίγο αποφασιστικές ή λίγο πιεστικές. Μην παρασυρθείτε από την συμπεριφορά των άλλων και αφήστε το χρόνο να αποκαλύψει περισσότερο τα δικά τους κίνητρα. Στο μεταξύ επιμεληθείτε την διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που έχετε αναλάβει αλλά και τους ανθρώπους εκείνους που από καιρό φροντίζετε, είτε γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, είτε γιατί είστε υποχρεωμένοι απέναντι τους. Προσπαθήστε να αποδεχτείτε το κυρίαρχο κλίμα.

Τοξότης

Για εσάς η περίοδος είναι καλύτερη. Η διέλευση του Ήλιου από τον Ταύρο δίνει θετικές εξελίξεις σε θέματα εργασίας και τονίζει την δημιουργική σας έκφραση. Έκτακτα περιστατικά, κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα, θα σας απασχολήσουν αλλά θα μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε επιτυχώς. Συναισθηματικά η κατάσταση είναι ευμετάβλητη, ενώ πρακτικά κάποιες υποθέσεις αργούν να ολοκληρωθούν. Και φυσικά στα χρήματα ο περιορισμός παραμένει, παρά την ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει. Αυτό καθυστερεί αρκετά ακόμα.

Αιγόκερως

Για εσάς οι μέρες είναι δύσκολες εξαιτίας έκτακτων νέων οικογενειακών προβλημάτων. Αλλά και στον επαγγελματικό χώρο δεν θα λείψουν οι αντιξοότητες στις συνθήκες και τις καινούργιες καταστάσεις που εξελίσσονται ή που σας αναθέτουν. Όσο και αν καταπιέζεστε διατηρήστε τις ισορροπίες και φροντίστε να είστε υπομονετικοί και συνεργάσιμοι ακόμα και με αυτούς που νιώθετε ότι είναι άσπονδοι «εχθροί» σας. Συναισθηματικά μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις. Επιστρατεύστε την υπομονή σας και περιμένετε να έρθει ο Μάιος πριν πάρετε οικονομικά ρίσκα.

Υδροχόος

Η περίοδος για εσάς έχει ενδιαφέρουσα και μεγάλη κινητικότητα. Πολλοί θα ταξιδέψετε, θα αλλάξετε περιβάλλον και θα τύχετε συμπτώσεων και συναντήσεων που θα εξάψουν το πνεύμα σας. Κατάλληλη εποχή να βάλετε σε πρακτική εφαρμογή ένα σχέδιο που είχε καθυστερήσει. Βρείτε επίσης ένα τρόπο να υπερασπίσετε το αντικείμενο της εργασίας σας καθώς οι ευκαιρίες πληθαίνουν για κάτι τέτοιο. Συναισθηματικά η κατάσταση είναι ενδιαφέρουσα αλλά διατηρεί μια αταξία. Κάτι τέτοιο όμως πολλές φορές σας αρέσει και σας εμπνέει κιόλας.

Ιχθύες

Η περίοδος είναι καταναλωτική και εσείς έτοιμοι να γίνετε θύμα συναισθηματικής ή οικονομικής εκμετάλλευσης. Η Αφροδίτη συνεχίζει να σας προστατεύει και λίγο αργότερα φαίνεται να βάζει τα δυνατά της για να σας διευκολύνει οικονομικά. Μαζί όμως με την διευκόλυνση υπάρχει ο αιφνιδιασμός μιας δικής σας σπατάλης την οποία θα συνειδητοποιήσετε αφού την έχετε κάνει. Ελέγχετε λοιπόν τον ίδιο σας τον εαυτό καλύτερα και μην παρασύρεστε τόσο από την γοητεία κάποιων ανθρώπων όσο και από το κλίμα της εποχής. Μην αμελείτε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και μην γίνεστε υπερβολικοί στις κοινωνικές σας συναναστροφές διότι σας εξουθενώνουν.

Related Posts
_____________________________________________________________________________ ANTIMEDIA GROUP: Ενσυναίσθηση - Η Γάτα © 2022 - All Right Reserved
Total
10
Share